Tuleviku U-21 loobus osalemisvõimalusest esiliiga B tasandil

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu teise liiga lõuna-lääne piirkonna neljanda kohaga lõpetanud Tuleviku U-21 meeskond jätkab tänavu samas liigas.
Mullu teise liiga lõuna-lääne piirkonna neljanda kohaga lõpetanud Tuleviku U-21 meeskond jätkab tänavu samas liigas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti jalgpalli liit tegi teatavaks Eesti meistrivõistluste tugevuselt kolmanda liiga ehk esiliiga B koosseisu. Viljandi Tuleviku U-21 meeskond, kes liigasse kutse oli saanud, loobus võimalusest tuleval aastal aste kõrgemal mängida.

Sander Post
Sander Post Foto: Marko Saarm / Sakala

Mullu teise liiga lõuna-lääne piirkonna neljanda kohaga lõpetanud meeskond jätkab tänavu samas liigas ning klubi spordidirektor Sander Post selgitab klubi kodulehe vahendusel, et otsuse tegemisel olid selged põhjused. Ta ütles ausalt ja otse välja, et klubis ei jätku esiliiga B tasandil osalemiseks lihtsalt mängijaid.

«Selle põhjuseid otsides tuleb vaadata ajalukku: meil on klubist sisuliselt puudu sajandivahetuse aastakäikude mehed ehk mängijad sünniaastaga 1999 ja 2000 ning seega klubi püramiidis auk. Duubelvõistkond ehk kõnealune U-21 koosnebki meil seetõttu peaasjalikult 2001. aastal sündinud poistest,» selgitas klubi spordidirekor Sander Post.

Just seetõttu võttiski möödunud hooajal U-21 meeskonda treeninud Sander Post koos treener Rait Ojaga möödunud nädalal tehtud ümberkorralduste järel üle 2003. ja 2004. aastal sündinud poiste treeningrühmad, et neid meesteklassi sisenemiseks ette valmistada. «Me peame klubi püramiidi järjepidevuse uuesti rööbastele aitama,» lausus Post veendunult.

Mõne päeva eest selgitas klubi juht Raiko Mutle avalikkusele, miks Tuleviku U-21 ja esindusmeeskond koos treenivad. Väga paljud U-21 mängijad on lühikese ajaga leidnud koha esindusmeeskonna uue peatreeneri Marko Kristali plaanides saabuvaks Premium-liiga hooajaks.

«Meil on tarvis kõrgliiga hooajaks mehitada ka esindusmeeskond, kust on palju mängijaid vigastuste ja ajateenistuse tõttu puudu. Kuhugi mujale kui oma kasvandike poole ei olegi meil selles olukorras vaadata. Selge on, et ei ole mõeldav panna noori mängima korraga nii kõrgliigas kui esiliiga B-s. Teisalt on selge ka see, et me ei saa oma esindusmeeskonnakõlblikkust tõestanud noori jõuga duublisse tagasi saata. Nad on tublid poisid, kõvasti tööd teinud ja oma võimaluse esindusmeeskonnas rammu katsuda välja teeninud,» selgitab Post klubi kodulehel.

Tulevik U-21 meeskonnast on käimasoleval ettevalmistusperioodil esindusmeeskonna eest treeningmängudes osalenud Gustav-Hendrik Seeder, Arlet Hunt, Herbert Velleste, Krister Kansi, Rainer Rüütel, Taavi Rattasep, Gunnar-Laur Sindi ja Lauri Elur. Algaval hooajal juhendab U-21 meeskonda Kevin Paavo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles