Riigieksamitele registreerimise tähtaeg saabub laupäeval

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnasistid kevadel eesti keele eksamit sooritamas
Viljandi gümnasistid kevadel eesti keele eksamit sooritamas Foto: Elmo Riig / Sakala

Gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste õpilased ning ka varem lõpetanud, kes soovivad 2018. aastal riigieksameid teha, peavad hiljemalt 20. jaanuaril eksamite infosüsteemis (EIS) riigieksamitele registreeruma.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ning võõrkeele riigieksami. Lisaks riigieksamitele tuleb teha gümnaasiumi koolieksam ja õpilasuurimus või praktiline töö, mida ei pea tegema eksternina kooli lõpetamisel.

Matemaatika riigieksami puhul peab õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel. Võõrkeele riigieksami puhul on õpilasel kolm valikuvõimalust. Ta saab sooritada inglise keele riigieksami, mille eduka läbimise korral antakse õpilasele B1 või B2 tase. Teine võimalus on valida Innove vahendatud rahvusvaheline prantsuse, saksa või vene keele eksam, mille edukal sooritamise korral omandab õpilane rahvusvaheliselt tunnustatud keeleoskuse tunnistuse. Kolmanda võimalusena võib õpilane esitada rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeeleeksami vähemalt B1 tasemel läbimise tunnistuse, mis vabastab ta võõrkeele riigieksamist.

Rahvusvaheline tunnistus, mille õpilane esitab, peab olema kehtiv vähemalt jooksva õppeaasta 31. augustini ning see tuleb kooli esitada hiljemalt 20. jaanuaril.

Riigieksamitele registreerimise tähtaeg eksamite infosüsteemis (https://eis.ekk.edu.ee/eis/) on 20. jaanuar. Kui õpilasel pole võimalik registreerida end eksamite infosüsteemi kaudu, teatab ta oma valikud koolile samuti 20. jaanuariks. Koolid saavad eksamite infosüsteemis oma õpilaste registreerimise seisu jälgida ja kontrollida 30. jaanuarini.

Selle aasta riigieksamid algavad 16. aprillil eesti keele eksamiga ning lõpevad 25. mail matemaatika eksamiga. Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 19. juunil eksamite infosüsteemi ja riigiportaali www.eesti.ee kaudu. Riigieksami elektroonilised riigieksamitunnistused on kättesaadavad ja alla laaditavad hiljemalt 20. juunil eksamite infosüsteemist või riigiportaali www.eesti.ee päringukeskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles