Kaheksas uisumaraton ootab võistlusjääd

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva hommikul lainetas Viljandi järvel veel vesi ja oodatavat jääkirmet tekkinud polnud.
Neljapäeva hommikul lainetas Viljandi järvel veel vesi ja oodatavat jääkirmet tekkinud polnud. Foto: Madis Luik

28. jaanuaril on kavas kaheksas Viljandi rattaklubi korraldatav Mulgi uisumaraton, mille avalikustamist on seni ilmataat vaid pärssinud. Viimastel päevadel on ilmateade andnud lootust uisutamiseks vajaliku loodusliku jää paksenemiseks ja soodusregistreerimine populaarseks uisupeoks on avatud.

Uisumaratonile on planeeritud kaks võistlusdistantsi, 10 ja 30 kilomeetrit, mis sõidetakse Viljandi järve jääl.

«Uisutamine on eestlastele südamelähedane, eriti Viljandis, kus looduslikud järved pakuvad suurepärast vaadet ja mõnusat sportimisvõimalust üheskoos. Uisumaratonile ootame osalema nii sportlasi kui ka harrastajaid, kes soovivad nautida vahvat pühapäeva perega,» kõneles peakorraldaja Kristjan Kivistik.

Korraldajate sõnul otsustatakse maratoni toimumine lõplikult 24. jaanuaril ehk neli päeva enne sündmust, et tagada osalejate ohutus ja kvaliteetne jää võistluse ajaks. «Eelmise aasta näitel võime tõdeda, et kõik on võimalik: vaid tund enne lõplikku tähtaega otsustasime sündmuse toimumise kinnitada ja seda jää paksuse arvutuste alusel. Ilmataat oli meiega ja võistluspäeval oli jää piisavalt paks,» kirjeldas jääolude muutlikkust radasid hooldanud Mikk Mihkel Vaabel.

Operatiivse info jääolude ja uisuradade olukorra kohta leiab Viljandi rattaklubi Facebooki lehelt kogu talvehooajal. facebook.com/ViljandiRattaklubi/

Soodushinnaga registreerimine kestab 26. jaanuarini internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles