Kaitsealade veekogudele saab nüüd liikumisloa pikemaks ajaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaamet hakkab sellest aastast veemootorsõidukite liikumislube väljastama varasema aasta asemel kuni viieks aastaks, et vähendada tarbetut bürokraatiat.

Keskkonnaameti Lõuna regiooni looduskaitse juhtivspetsialisti Kaili Viilma sõnul on muudatuse eesmärk vähendada  iga-aastaste loataotlejate ja keskkonnaameti spetsialistide koormust. «Reeglid ja piirangud kaitsealade veekogudel sõitmiseks on piisavalt täpselt õigusaktidega määratletud ja välja kujunenud, et vältida mootorsõidukite kasutamisest tekkida võivat kahju looduskeskkonnale. Seepärast on veemootorsõidukite kasutamise üldised tingimused lisatud nüüdsest kohe ka liikumisloa uuendatud taotlusvormile,» selgitas Viilma.

Veemootorsõiduki liikumisluba saab kuni viieks aastaks taotleda Jõgeva-, Viljandi-, Tartu-, Põlva-, Valga- ja Võrumaa kaitsealade veekogudel liikumiseks. Keskkonnaameti nõusolek veemootorsõidukitega liiklemiseks ei ole vajalik väljaspool kaitsealasid asuvatel veekogudel, Lahepera hoiualale jääval Lahepera järvel ja laevatatavatel veekogudel nagu Peipsi järv, Võrtsjärv ja Emajõgi, kus veesõidukitega liiklemist ei reguleerita looduskaitseseaduse alusel. Samas on osal kaitsealadele jäävatel veekogudel mootorsõidukite liiklemine täielikult keelatud ja keskkonnaamet nende jaoks lube ei väljasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles