Küsitlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida teete tuleohu vältimiseks?

JAAN JÜRIMA (47),
pensionär

Suitsuandurid on pandud.

Praegu on nii, et kui maja põlema läheb, peab see maha põlema. Tuletõrjele antakse vähe raha ja komandod on väikseks koondatud. Nad peavad iga päev väljas olema ja sattuma olukordadesse, kus tavainimene jääb pealtvaatajaks. Tuletõrjemehed on oma au eest väljas.

REYMO REBANE (19),
õpilane

Suitsualarmid peavad olema ning kõik elektri- ja küttesüsteemid olgu korras. Mu isa on sanitaartehnik ja elektrik ning hoiab need süsteemid korras. Minust ja nooremast vennast on talle selle juures abi olnud.

Ma tegutsen Kaitseliidus. Seal on õpetatud, kuidas ühe tikuga või koguni tikkudeta tuli üles võtta. Selleks tuleb valida sobiv koht ja õiged materjalid.

ASTRA VÄLIMETS (45),
klienditeenindaja

Tulega on vaja ettevaatlikult ümber käia, seda ei tohi teha avalikus kohas nõnda, et see levima hakkab.

Mu mees ehitas korstna ja pühib seda, ka truubid on korras. Kui tuli on ahjus, ei tohi ise kaugel olla, kuigi ahju ette on plekk pandud. Parem karta kui kahetseda. Vanad majad võtavad kergesti tuld.

ÜLO SÜLLA (67),
pensionär

Tuleb endal hoolas olla. Elektrijuhtmed ja küttekolded peavad olema korras ning korsten ja truubid puhtad. Elektrijuhtmete vahetus muidugi maksab, kuid maja maksab ka midagi.
Meie kodus on keskküttekatel, hooldan seda ehk sagedaminigi, kui tarvis oleks. Ka lauda korsten on korras. Kunagises söödaköögis on mõnus tööd teha, sest sealgi on ahi.

AILI VASSILJEV (59),
kodune

Suitsuandur peab olema — mul on. Toitu keedan tavalisel puudega köetaval pliidil. See on korras ning korsten ja truubid on pühitud.

Elan kortermajas ning naabrite õnnetus võib saada ka minu õnnetuseks. Kui tuli peaks lahti pääsema, helistan numbril 112. Õnneks pole ma tulekahjut päris lähedalt näinudki.

PILLE-RIIN LEMBINEN (19),
õpilane

Ei tee vales kohas suitsu ja väljas tuulise ilmaga tuld ega jäta küdevat pliiti valveta. Andurit pole: elan üürikorteris ja omanik pole seda veel pannud. Maal on meil küll andurid üleval.
Tuleb teha kõik mis võimalik, et tuli ei puhkeks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles