Tuleviku väravavaht näitab oskusi tugevas Slovakkia klubis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Romet Nõmm
Karl-Romet Nõmm Foto: Elmo Riig

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik esiväravavaht, klubi omakasvandik, 20-aastane Karl-Romet Nõmm sõitis esmaspäeval katsetele Slovakkia kõrgliigas Slovak Super Liga neljandal kohal olevasse klubisse FC DAC 1904.

Slovakkia edelaosas Ungari piiri lähistel asuvas Dunajská Streda linnas tegutsev klubi on asutatud 1904. aastal. Just piiri läheduse tõttu on klubil olnud läbi ajaloo Slovakkias resideeruva Ungari kogukonna tugev toetus. Ungarlaste diasporaa jõulise esindatuse tõttu FC DAC 1904 fännkonnas on nii klubi sotsiaalmeediakanalid kui koduleht kakskeelsed.

Klubi peatreener on itaallane Marco Rossi, kes on varem juhtinud Itaalia klubisid ning viis möödunud hooajal meistritiitlini Ungari klubi Budapesti Honvéd.

1987. aastal Tšehhoslovakkia karika võitnud FC DAC 1904 on viie miljoni elanikuga Slovakkias kõige populaarsem jalgpalliklubi, kelle kodumänge on käesoleval hooajal käinud vaatamas keskmiselt 6627 inimest, mis on kogu liiga parim näitaja. Kodukohtumisi peab FC DAC 1904 MOL Aréna nimekandval staadionil, mis mahutab ligi 10 000 pealtvaatajat.

Klubi praegune esiväravavaht on 23-aastane tšehh Patrik Macej, kes on seisnud DAC-i väravasuul kõigis 19 kõrgliigakohtumises.

Käimasoleva hooaja liigatabelis asub mullu seitsmendaks jäänud FC DAC 1904 12 meeskonna konkurentsis neljandal kohal, vaid kahe punkti kaugusel Euroopa Liigasse viivast tabelireast. Mängitud on 19 vooru 22-st ning talvepausilt naastakse jalgpalliväljakutele 17. veebruaril. Pärast 22. mänguderingi tehakse algust play-off-voorudega. Nende käigus jagatakse klubid kahte kuueliikmelisse gruppi.

UEFA rahvuslike jalgpalliliigade pingereas asub Slovakkia kõrgliiga 32. positsioonil (Eesti Premium Liiga on 42.).

Eemistel aastatel on noor Viljandi väravavaht käinud katsetel Inglismaa esiliigaklubis Brighton & Hove Albion ning Poola kõrgliigas pallivas Krakowi Wislas. FC DAC 1904-s viibides osaleb Nõmm ka 17. jaanuaril tugevuselt teises liigas palliva Slovakkia klubi FK Inter Bratislava vastu peetavas treeningmängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles