Kohrutuse kuninganna taastulek on mälestusväärne

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanema ametikett on kesksel kohal Viljandi linnaraamatukogu saalis avatud näitusel, mida saab vaadata veel mõned päevad. Siis rändab see muuseumi.
Viljandi maavanema ametikett on kesksel kohal Viljandi linnaraamatukogu saalis avatud näitusel, mida saab vaadata veel mõned päevad. Siis rändab see muuseumi. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnaraamatukogu saalis on jõulukuust alates Aate-Heli Õuna koostatud näitusel Toomas Reinu suurte akvarellide kõrval esinduslik valik Tiiu Aru metallehistöid ja akvarellmaale.

Metallikunstnik Tiiu Aru (14. X 1938 – 4. XII 2003) teoseid on eksponeeritud paljudes Eesti loomingukeskustes, sealhulgas Tallinna raekojas. Ka välismaal. Viljandis esines ta alates 1988. aasta väljapanekust muuseumis. Nõnda on tema looming viljandimaalastele aastaid tuntud olnud tänu kursusekaaslasele Aate-Heli Õunale Tartu kunstikooli päevilt. 

Et Tiiu Aru tegeles oma põhiala kõrvalt maalimisega, jõudsid ka tema reisidelt inspiratsiooni saanud akvarellid Viljandisse. Nüüd on need taas siin kohrutatud karikate, kandikute, vaaside ja ehete kõrval. Tahan nentida, et tema akvarellmaalidest kumab samuti metalli läiget – tänu Alpi maastikele muidugi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles