Biometaanitehas alustab tööd ilmselt kevadel

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ümarat hoonet esiplaanil on kääritid, kus biometaani valmistamise protsess kulgeb. Taga paistab kaks lägahoidlat, mis olid seal ka enne tehase rajamist.
Kaks ümarat hoonet esiplaanil on kääritid, kus biometaani valmistamise protsess kulgeb. Taga paistab kaks lägahoidlat, mis olid seal ka enne tehase rajamist. Foto: Elmo Riig

Endise Kõo valla kahe ettevõtte 1700 lehma on valmis andma tavalise seedeprotsessi lõpptulemusena oma panuse gaasitootmisesse, kui vast valminud biometaanitehas mõne kuu pärast tööd alustab.

Osaühingu Biometaan tellimusel ehitas osaühing ICP Solutions Põhja-Sakala valda Koksvere külla biometaanitehase, mis on Eestis esimene omataoline. Küll töötab Eestis varasemast viis põllumajanduslikku biogaasijaama.

ICP Solutionsi juhatuse liige Siim Tenno ütles, et mullu aprillis alanud ehitus kulges suures laastus plaanipäraselt ning enne jõule oli põhiline tehtud. Praegu ollakse tehases ametis automaatika seadistamisega. Tootmisvõimsuse saavutamise tähtaeg on juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles