Tegevuse lõpetanud külalistemaja tühjenes ostjate toel kiiresti

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 20 aastat Alice'i külalistemaja pidanud Koit Kissa aitas eile tassida voodipesu ja rätikuid, mida hakkab edaspidi kasutama hooldekodu. Müügis olevate asjade hinnad algasid ühest eurost ja osa hindu pidi peremees käigupealt välja mõtlema.
Ligi 20 aastat Alice'i külalistemaja pidanud Koit Kissa aitas eile tassida voodipesu ja rätikuid, mida hakkab edaspidi kasutama hooldekodu. Müügis olevate asjade hinnad algasid ühest eurost ja osa hindu pidi peremees käigupealt välja mõtlema. Foto: Marko Saarm

Eile Kesklinna koolist üle tee asuvas Alice’i külalistemajas tühjendusmüügil käinud Helgi Alliksaar oli üllatunud, et ta sellisesse majja üldse sattus. Veel rohkem sellest, et majas on elanud kirjanik Friedebert Tuglas.

Inglise keelt õpetav Helgi Alliksaar ütles, et oli lehes näinud külalistemaja tühjendusmüügi kuulutust ja otsustanud puhtalt uudishimust kohale tulla. «Mõtlesime, et vaatame ringi. Tahtsime näha rohkem selle maja sisemust, sest kui pole külaline, siis siia ei satu,» ütles ta.

Alliksaarele tuli üllatusena, et Friedebert Tuglase viibimisest Viljandis Jakobsoni tänava äärses majas on nii vähe räägitud. Et ajaloolisest majast väike mälestus jääks, leidis naine kassikujulise sinise veinipudeli, mille endale sai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles