Lasteaias käimise hind kerkib linnas saja euroni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonina on kasutatud Lastekaitse Liidu programmi "Kiusamisest vaba lasteaed ja kool" sümbolit Sõber Karu, mis ei oma lasteaiamaksu tõusuga seost.
Illustratsioonina on kasutatud Lastekaitse Liidu programmi "Kiusamisest vaba lasteaed ja kool" sümbolit Sõber Karu, mis ei oma lasteaiamaksu tõusuga seost. Foto: Allikad: omavalitsused ja Sakala

​Et laps saaks igal tööpäeval lasteaias käia, tuleb Viljandis lapsevanemal selle eest tasuda kallimal juhul 98 eurot kuus. Samas näiteks Kolga-Jaanis on see tasuta ning Mulgi vallas on kogu kulu 25 eurot.

Koos riikliku alampalga kerkimisega 30 euro võrra tõusis 1. jaanuarist automaatselt ka Viljandi lasteaedades kohatasu. Kahes lasteaias on see 65 eurot ning kolmes 60 eurot kuus. Sellele lisandub veel söögiraha, mis sõltub kohal käidud päevade hulgast, aga võib jaanuaris olla kõige rohkem 33 eurot.

Mulgid toidu eest ei tasu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles