Juhtkiri. Uppuv mets teeb muret

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

​Naaberriik Läti kuulutas oma metsades välja katastroofiolukorra. Eesti laantes asi veel nii hull ei ole, aga ka rõkata pole põhjust. 

Asjata ei väideta, et mets on eestlaste pühamu, kuid metsal pole ammu pelgalt vaimset ja metafüüsilist tähendust. Metsarohkus annab puidusektorile konkurentsieelise ja tuleb tunnistada, et seda on pärast taasiseseisvumist ka järjest oskuslikumalt kasutatud. Puidutööstusel on hästi läinud ka siis, kui mujal majanduskasv takerduma kipub. Nimetatud sektori viimaste aastate hoogne kasv on teinud sellest analüütikute hinnangul Eesti kõige olulisema tööstusharu. 

Mets on see, mis veab tööstust ja eksporti. Erand ei ole ka Viljandimaa: käesoleval kümnendil on siinsetest ettevõtetest kõige rohkem käivet ja kasumit kasvatanud just metsa- ja puidutööstused. Möödas on ajad, kui Eestist vurasid välja tavalised palgikoormad. Ettevõtted on toodangu väärtusahelas järk-järgult ülespoole rühkinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles