Kontsert tegi õnnelikuks

, Viljandi gümnaasiumi XII klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mademel» astuvad üles kultuuriakadeemia ansamblid, kes esitavad pärimus-, pop- ja džässmuusikat.
«Mademel» astuvad üles kultuuriakadeemia ansamblid, kes esitavad pärimus-, pop- ja džässmuusikat. Foto: Linda Liisa Eek

Kui kultuuriakadeemia õppejõud Juhan Suits tänas detsembri hakul pärimusmuusika aidas publikut akadeemia muusikaosakonna tudengite algatud sarja «Made» teisele kontserdile tulemise eest, sattusin hetkeks segadusse. Oma teada olin samanimelist tudengiansamblite esinemist vaatamas käinud juba pool aastat tagasi, mais-juunis, mil see leidis aset hoopis minifestivali vormis. Toona astus kahel järjestikusel õhtul üles mitu akadeemia õppejõudude juhendatavat ansamblit, pärimus- ja rütmimuusikud teineteisest eraldi.

Kahe osakonna ühte õhtusse kokkutoomine oli ainuõige otsus. Kontsert oli küll pikem, ent muusikute ja repertuaari vaheldusrikkus ei lasknud uudishimul ja vaimustusel raugeda ning vahele pikitud kohati humoorikad jõulukombeid tutvustavad videod sobisid aida pühadeõhustikuga väga hästi.

Hea kontsert paneb endasse vaatama ja pakub tugevate tunnete kõrval mõtteainet, mis tekib kuulaja sisemuses oleva energia võrdlemisel muusikute omaga. Üllatuslikult tunnetasin seda juba esimese koosseisu, taanlaste ja eestlaste ansambli ülesastumise ajal. Eksootilisena mõjuvad meloodiad viisid mind justkui rännakule. Sooviksin oma hinges leida sedasama kirge ja vabadust, mida tundsin neis muusikutes seal laval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles