Politseile oli aastavahetus rahulik

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv.
Politseiauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Helmer Halliku sõnul oli aastavahetus politsei silmade läbi üldiselt rahulik ning võrreldav tavalise nädalavahetusega. «Ööl vastu tänast oli abivajajaid veidi enam, kuid raskeid vahejuhtumeid õnneks polnud,» märkis ta.

Möödunud ööpäeval sai politsei Viljandimaal 19 väljakutset ning erakorralisi või raskete tagajärgedega vahejuhtumeid nende hulgas ei olnud. Korrakaitsjad viisid arestikambrisse kainenema kolm ning koju kaks ülejoonud inimest. Samuti kõrvaldati üks raskes joobes juht autoroolist. Perevägivallajuhtumeid oli kaks.

«Näiteks sai politsei 31. detsembri õhtul Viljandi vallast teate, et ühes korteris lõi elukaaslane oma naisele rusikaga näkku. Politsei saabudes oli keskeas mees kodust põgenenud, naisele lühisõnumiga vabanduse saatnud ja telefoni välja lülitanud. Naine oli juhtunust šokis, silm peas paistes,» kirjeldas Helmer Hallik. Ta lisas, et politsei sai mehega kontakti ning mõlema osapoolega suheldes ilmnes, et selleks õhtuks neil teineteise suhtes enam pretensioone ei ole ning arvatavasti on kõik klaar, kui nad aastavahetuspidustusi eraldi peavad.

«Kuigi menetluslikku käiku asjale ei antud, on paar jätkuvalt politsei huviorbiidis, et välistada edasine vägivald,» tähendas operatiivjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles