Tekst ja video. Ilutulestiku kaupmees jagab konkreetseid näpunäiteid, kuidas pürotehnikat kasutades ennast ja teisi terveks jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestiku õige kasutamine
Ilutulestiku õige kasutamine Foto: Pilt videost

Pürotehnika müügifirma Hansa Ilutulestikud juhataja Kalle Tüür paneb kõigile ilutulestiku laskjatele südamele, et selliste toodete kasutamine vajab pisukest eeltööd. Kolm minutit enne südaööd peomeeleolus midagi käigu pealt avastama ja leiutama hakates hüüab õnnetus tulles.

„Kui sa selle toote poest ostad, siis mine koju, istu laua taha maha ning loe kasutusjuhend valges rahulikult läbi. Ära mine pimedas kuhugi aianurka avastama, et kus on ja mis on,” õpetab Tüür.

„Kasutusjuhendist tuleb palju asju välja. Näiteks see, mida toote kasutamise juures vaja läheb. Raketipulga puhul on selleks tühi šampusepudel või mingi toru, mille seest seda lasta. See tuleks juba päeval valmis vaadata, näiteks tuua see tühi pudel keldrist välja ja panna õue valmis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles