Repliik. Iga klõps loeb

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 17NOV16
Pildil Karl-Eduard Salum
VILJANDI, EESTI, 17NOV16 Pildil Karl-Eduard Salum Foto: Marko Saarm / Sakala

Üks inimene kirjeldas mulle kord, kuidas tal oli seltskonnas väga raske veenda teisi, et ta ei loe kollaseid uudiseid. Et ta mitte üksnes ei väida seda, vaid et ta päriselt kah ei loe neid.

«No klikid ju ikka. Korraks ikka vaatad, mis seal kirjutatakse. Ma ei usu, et sa seda ei tee. Niikuinii teed,» käis kollektiivne töötlemine. Isegi töödeldava vandumine, käsi südamel, ei lõpetanud seda.

Kuid mis siin imestada, kui statistika kõneleb selget keelt. Nagu ajakirjanik Tiina Kaukvere äsja Postimehe veergudel nentis: riigivalitsemisest, eelarvest, sotsiaalmuredest või edulugudest on lugeja käitumise järgi selgelt huvitavamad uudised ... Tanel Padari pruutidest. Seda laadi sisu loetakse kõige rohkem. Ja hiljem kurdetakse selle üle, millist teavet uudistekanalid meile pakuvad. Klassikaline kes-tegi-ise-tegi-olukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles