Tänavalambid vee hinda ei mõjuta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta lõpul jõudsid linnajuhid ja Viljandi Veevärk kokkuleppele, et firma ostab kogu linna tänavavalgustuse ning linn tasub ettevõttele selle ülalpidamise eest.

Kokkuleppe kohaselt maksab Veevärk tänavu linnale neljas osas kokku 351 500 eurot. Esimese osamakse on firma juba teinud ning enne järgmist peab olema selge, kui palju võtab Veevärk tänavavalgustite remondiks pangalaenu. Arvatavalt kulub lampide uuendamisele kuni 300 000 eurot.

Viljandi on seni kulutanud tänavavalgustusele 210 900 eurot aastas ja nüüd annab linn selle raha Veevärgile. Mullu kulus sellest summast 166 000 eurot elektrile ja ülejäänu hooldusele.

Veevärgi nõukogu juht Jaak Sulg on veendunud, et firma suudab tänavavalgustuse eest paremini hoolitseda ning see tähendaks edaspidist raha kokkuhoidu linnale.

Veevärgi juhataja Toomas Porro kinnitas, et suured kulutused, mis tänavavalgustusele teha tuleb, ei mõjuta joogivee hinda. Tema sõnul sunnib seadus neid kahte tegevust rangelt lahus hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles