Üksikutele seltsiks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsilisel pole kohustust teha midagi peale seltsi pakkumise, aga Vally-Reet Järs lõikab Siim Uusnal aeg-ajalt ka juukseid.
Seltsilisel pole kohustust teha midagi peale seltsi pakkumise, aga Vally-Reet Järs lõikab Siim Uusnal aeg-ajalt ka juukseid. Foto: Marko Saarm

Isikliku abistajana töötav Vally-Reet Järs on võtnud südameasjaks üksikutele inimestele emotsionaalse toe pakkumise. Ta on seltsiline ehk väga tähtis inimene neile, kes on haiguse või vanuse tõttu jäänud üksi ja üksikuks.

Sageli satuvad sellises seisus inimesed hooldekodusse, sest neil ei jätku enam tahet igapäevatoimetustega hakkama saada. Päris palju on siiski ka neid, kelle keha on mingi haiguse tõttu osa funktsioone kaotanud, aga kes üritavad iga hinna eest oma kodus toime tulla. Selline on näiteks Mustlas elav Siim Uusna, kellele Vally-Reet Järs aeg-ajalt helistab ja kel külas käib.

Sakala saatis Vally-Reet Järsi möödunud nädalal, et näha, mida seltsiliseks olemine endast kujutab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles