Kohtunik Jüri Talp tõusis aadliseisusesse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lauatenniseelu edendaja Jüri Talp on Eestis ainus kõrgeima rahvusvahelise kategooria Blue Badge lauatennisekohtunik. Väärika tiitli sai ta läinud nädalal. Pilt on tehtud Poola lahtistel lauatennisevõistlustel.
Viljandi lauatenniseelu edendaja Jüri Talp on Eestis ainus kõrgeima rahvusvahelise kategooria Blue Badge lauatennisekohtunik. Väärika tiitli sai ta läinud nädalal. Pilt on tehtud Poola lahtistel lauatennisevõistlustel. Foto: Erakogu

30 aastat tagasi esimese kohtunikutunnistuse vastu võtnud Viljandi mees Jüri Talp on nüüdseks tõusnud maailma kohtunike tippliigasse: läinud nädalal määrati talle kõrgeim tase ehk Blue Badge.

Nagu aastaid Viljandi lauatenniseelu edendanud Talp selgitas, on rahvusvahelise kategooria kohtunikel kolm võimalikku taset ja Blue Badge on neist hinnatuim. «Blue Badge on parim tase, mida vahetult mängu lugevatele kohtunikele antakse. See on mängukohtunikule just nagu aadliseisus,» nentis ta.

Eestis varem sellisel tasemel õigusemõistjat polnud. Baltimaades on Jüri Talp nüüd teine ning Skandinaavia maadest võib neid leida viis-kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles