Galerii. «Jõuluhansa» nautis lund ja publikumenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel peetud neljas «Jõuluhansa» oli varasematest edukam ja õnnelikum. «Eelmisel kolmel korral trotsisime vihma ja pori, nüüd saime nautida lumiselt muinasjutulist talveilma, see on hoopis teine meeleolu, oleme väga õnnelikud,» sõnas «Jõuluhansa» peakorraldaja Vilja Volmer-Martinson.

Õnnesädemeid pildusid ka pühadeturul askeldavate jõuluvanade silmad. Neist üks sõidutas jõulurongiga mudilasi ning tema jutu järgi oli palju lustisõitjaid, kohati isegi rohkem kui suvel. Seekordne ilm soosis ettevõtmist. Mul endal on varvas külm, aga muidu ma ei kurda,» sõnas valgehabe.

Lõbusõitjaid oli ohtralt ka Priit-Kalev Partsi Eesti maatõugu hobuse kaarikul. Lastele tegi rõõmu ka suksu paitamine ja porganditega kostitamine. Linnu tänaval asuvasse vanasse koolimajja loodud jõulukambrisse meelitas aga rahvast jõuluvana Volli, kes vilistas, laulis ja mängis lõõtsa. Mudilased lugesid taadile luuletusi ning said kingiks kommi. Volli astub tavaliselt üles Seasaare teatris näitlejana. Jõuluvana rolli on 71-aastane Volli enda jutu järgi täitnud juba 50 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles