Lastepargi korrastamiseks pandi plaan paika

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kaasava eelarve hääletuse võitis idee «Lastepark nüüdisaegseks ja lastesõbralikumaks».
Viljandi kaasava eelarve hääletuse võitis idee «Lastepark nüüdisaegseks ja lastesõbralikumaks». Foto: Marko Saarm

Eile kohtusid Viljandi raekojas selle aasta kaasava eelarve hääletuse võitnud Lastepargi tänapäevastamise idee esitajad, linnapea ning ehituse ja planeerimise eest vastutavad ametnikud.

Kohtumisel kuulasid linnapea Madis Timpson, peaarhitekt ja majandusameti juhataja idee esitajate nägemust 30 000 euro suuruse kaasava eelarve kasutamiseks. 

Linnavalitsuse esindajad tutvustasid olemasolevat Lastepargi renoveerimisprojekti ja seda, millise osa projektist saaks kaasava eelarvega ühildada.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul jõuti ühisele seisukohale, et kõige otstarbekam on selle rahasumma eest paigaldada kaks mänguatraktsiooni, üks pargi Uue tänava poolsesse külge, kus praegu asuvad kiigud ja liivakast ja teine Meeme tänava poolsesse külge. «Selline lahendus on mõistlik, sest nii ühendame kaasava eelarve idee ja olemasoleva projekti. Nii jääb linnavalitsusele tulevikus alles ka võimalus Lastepargi renoveerimine vastavalt projektile ellu viia.»

Idee ühe eestvedaja Pille Labi sõnul seisab nüüd ees hanke läbiviimiseks lähteülesande koostamine koostöös linna majandusametiga, et mudilastele vanuses 1 kuni 3 aastat saaks nende eale sobiv mänguala ning lastele vanuses 3 kuni 12 aastat nende eakohane mängulinnak.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koja Viljandimaa president Martin Raud sõnas, et palju alus-ja eeltöid projekti elluviimiseks saab ära teha talgute korras ja selle eestvedamise võtavad noored enda peale.

Lastepargi nüüdisaegseks ja lastesõbralikumaks muutmise idee kogus tänavusel kaasava eelarve hääletusel 272 toetushäält. Projekt viiakse Viljandi linnavalitsuse poolt ellu 2018. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles