Galerii. Lillis ootas lapsi Metsamuhklimaa

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lilli loodusmaja pakkus programmi «Talvised toimetused Metsamuhklimaal». Sellist ettevõtmist on Lilli loodusmaja juhataja Ly Laanemetsa sõnutsi tehtud juba peaaegu kümme aastat.

«See oli keskkonnaharidusliku sisuga, aga veidi mängulisem ja muinasjutulisem kui teised meie kevad- ja sügisprogrammid. Programmid algasid 30. novembril ja 15. detsembril oli viimane. Kokku külastas meid 250 last nii Viljandi-, Valga- kui Tartumaalt,» sõnas Laanemets.

«See oli keskkonnaharidusliku sisuga, aga veidi mängulisem ja muinasjutulisem kui meie kevad- ja sügisprogrammid. Programmid algasid 30. novembril ja 15. detsembril oli viimane. Kokku käis meil 250 last nii Viljandi-, Valga- kui Tartumaalt,» sõnas Laanemets.

Kolme tunni jooksul said lapsed toita koduloomi ja nende eluga tutvuda. Metsaretkel vaadeldi metsloomade jalajälgi ja ekskremente ning söömisjälgi. Väikesel metsarajal olid tegutsenud kobras, kährik, rebane, punahirved, orav, rähn, jänes ja metskits. Suure kuuse all uuriti tihaseid ja puukoristajaid.

Kuusekohvikus pakuti lõkkekartuleid ja vaarikavarreteed. Lapsed täitsid vana Metsamuhkli kolm soovi ning Muhkliaidas ootas neid üllatus. Majas proovisid lapsed villast lõnga teha ning meisterdasid endale lambakese. «Koos vaatasime mõnd loomafilmi ja videoid, kus me oma põllul hobusega töid teeme. Arvatakse ju ikka, et hobused on ratsutamiseks, meie aga kasutame neid vahel ka traktori asemel,» jutustas Laanemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles