Olustvere mõisas kihab jõuluelu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4.–22. detsembrini on Olustvere mõisas avatud jõulumaa. Kavas on hobusõidud vankri ja saaniga, näidatakse loomi, teiste hulgas Lõuna-Ameerikast pärit alpakasid, ja lubatakse neid paitada. Leivakojas saavad soovijad endale leiba küpsetada ja keraamikakojas meeneid meisterdada.

Mõisa perenaise Tiina Randaru sõnutsi on lasterühmi tulnud kõikjalt Eestist, sealhulgas Narvast ja Tallinnast. Kindlasti saab Olustveres jõuludest osa vähemalt 600 last, lisaks täiskasvanute rühmad.

«Oleme teinud soovi järgi ka eriprogramme, saab valida erinevate töötubade vahel ja isegi jõululõunaks oleme teinud eritoite, et olla klientidele meelepärased,» rääkis perenaine. «Tagasi on lumi, mille üle rõõmustame kõige enam, sest kui linnalaps tuleb maale, saab ta siin täiel rinnal lustida ja saanisõitu teha.»

Vaadates möllavaid Tallinna ja Narva lapsi, tuleb Tiina Randaru sõnutsi tunne, nagu nad oleks lapsed kusagilt pääsenud ning naudivad vabadust. Nagu alati köidab lapsi kõige enam loomade vaatamine ja paitamine ning muidugi ka lustakas jõulunäidend, kust ei puudu jõuluvana.

«Lapsed on siirad ja lahedad. Paljudel on õpitud pikad jõulusalmid ja rühmadena lauldakse ning tantsitakse. On kiire, kuid rõõmus aeg!»

Eriti agarad on jõuluvana juures Randaru sõnutsi Vene lapsed, kes vuristavad ette pikki luuletusi ja laulavad laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles