Viljandlased aitasid Eestil võita

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tuleviku maadlusklubi mees Toomas Hunt võitis Eesti ja Soome vabamaadluse maavõistluse esimeses kohtumises Tero Halmesmäkit ja viis eestlased eduseisu.
Viljandi Tuleviku maadlusklubi mees Toomas Hunt võitis Eesti ja Soome vabamaadluse maavõistluse esimeses kohtumises Tero Halmesmäkit ja viis eestlased eduseisu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomes Ylivieskas peetud Eesti ja Soome vaba- ja Kreeka-Rooma maadluse maavõistlusel võitis peamiselt viljandlastest koostatud Eesti vabamaadluskoondis, Kreeka-Rooma maadlejate mõõduvõtul jäid peale võõrustajad.

Maavõistlusel 4:3 Soome alistanud Eesti koondise eest käis Ylivieskas matil viis Viljandi Tuleviku klubi sportlast.

Kahe riigi matškohtumises läksid kõigepealt vastamisi Tero Halmesmäki ja Toomas Hunt. Aktiivselt alustanud viljandlane sai mõne pettemanöövriga vastase jalahaardesse ning suutis sooritada heite, millega teenis kolm tehnilist punkti. Kinnihoidmise eest pälvis ta ühe lisaks ning Soome kohtunikepaaril tuli vilistada oma kaasmaalasele seljakaotus.

Teises vastasseisus tulid matile raskekaallased Oskari Riihioja ja Kaupo Kaasik. Kaalu vahe oli paarkümmend kilogrammi soomlase kasuks. See aitas tal teenida mõlemal maadlusajal viljandlase matilt tõukamisega tehnilise punkti ja võita matši.

Kaupo Kaasik ütles, et ei suutnud kaalukat vastast matil liikuma panna ja tasakaalust välja viia, et saada tehnilisi punkte.

Soome vabamaadluskoondise peatreenerile, Viljandist pärit Ahto Raskale valmistas pettumuse, et Jarmo Hyytiäinen jäi alla tema kunagisele treeningu- ja klubikaaslasele Jaanek Lipsule.

Maavõistluse kolmanda paarina matil käinud Hyytiäineni ja Lipsu vastasseisus selgus võitja kolmandal maadlusajal. Esimese suutis ühe punktiga võita Lips, teise omakorda Hyytiäinen. Otsustaval maadlusajal domineeris kogenud viljandlane. Vastase parterisse viinud, teenis Lips punkti, sai hiljem lisa kontravõttest ning võitis kohtumise maadlusaegadega 2:1.

Ahto Raska sõnul ei uskunud ta, et soomlane võiks kaotada, sest too on pikalt laagrites valmistunud ning peaks praegu olema tippvormis.

Neljanda paarina tulid maavõistlusel matile poolraskekaallased Pekka Rintamäki ja Meelis Sillat. Kohtumiseks hästi häälestunud viljandlane alustas aktiivselt ning võitis esimene maadlusaja 5:0 ja teise 3:0. Kontrollides kogu kohtumist, viis Meelis Sillat eestlased 3:1 juhtima.

4:1 seisu tõi maavõistluse tabloole Põlva Lapiti mees Elar Hani, kes suutis Tomi Heinäneni võita kindlalt 3:0 ja 2:0.

Järelejäänud kahes kohtumises võitsid võõrustajad, ent sellest neile maavõistluse kontekstis enam abi polnud. Viljandlane Martin Tumala ei suutnud vastu seista rahvusvahelistelt turniiridelt võite noppinud Jouni Rosenlöfile ja viimases maadluses seljatas Rolle Rantala Põltsamaalt pärit juuniori Ardi Andruse.

Kahjuks ei olnud Eesti Kreeka-Rooma maadlejate esindusest seekord soomlastele vastast. Põhja-naabrite 4:3 võiduga lõppenud matškohtumisel tõid eestlastele punkte Anar Zeinalov, Erik Aps ja Heiki Nabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles