Vana-Võidus selguvad parimad noored müürsepad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevani võtavad Vana-Võidus mõõtu noores müürsepad. Pilt on tehtud mullusest võistlusest.
Neljapäevani võtavad Vana-Võidus mõõtu noores müürsepad. Pilt on tehtud mullusest võistlusest. Foto: Mardo Männimägi

Tänasest neljapäevani peetakse Viljandi kutseõppekeskuse tehnikamajas 13. Jüri Sammuli nimeline müürseppade kutsemeistrivõistlus «Jõulukellu 2017».

Võistlusel tuleb noortel müürseppadel 14 tunniga laduda Eesti Vabariigi 100. aastapäeva teemaline välisseinafragment, mis sisaldab kandvat seina Fibo plokist, soojustust, tuuletõket ja müüritist. Müüritise pikemal osal on eenduv kiri «Eesti 100».

Paarisvõistluse esikuuiku igast meeskonnast pääseb üleriigilistele kutsemeistrivõistlustele «Noor meister 2018» üks võistleja. Paremaid võistkondi autasustatakse neljapäeval kell 14.

Tänavusel «Jõulukellul» osaleb kümme kaheliikmelist võistkonda Haapsalu, Ida-Virumaa, Kehtna, Pärnumaa,  Tartu ja Võrumaa kutsehariduskeskusest, Kuressaare ja Rakvere ametikoolist, Tallinna ehituskoolist ja Viljandi kutseõppekeskusest.

Müürseppade kutsemeistrivõistluse tulihingeline algataja oli Viljandi kutseõpetaja Jüri Sammul ning aastast 2008 kannab võistlus tema nime.

Võistlust korraldavad sihtasutus Innove ja Viljandi kutseõppekeskus ning seda toetavad Euroopa Sotsiaalfond, haridus- ja teadusministeerium ning aktsiaseltsid Wienerberger ja Saint-Gobain Ehitustooted – Weber ja Isover.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles