Toidupank kogub kolmes Viljandi kaupluses annetusi (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel ja laupäeval on abivajajatele võimalik annetada toiduaineid.
Reedel ja laupäeval on abivajajatele võimalik annetada toiduaineid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna ja homme on toidupoodides juba traditsiooniks saanud toidupankade jõulukuised toidukogumispäevad. Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab annetada toitu 47 kaupluses üle Eesti, Viljandis saab seda teha Uku keskuse Rimis, Männimäe Selveris ja Maksimarketis.

Toitu saab annetada poodides täna kella 13–19 ja laupäeval kella 12–19. Iga päev teeb toidupank koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel müüa ei ole võimalik, ning jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on aga üle-eestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavu korraldatakse toidukogumispäevi kaheksandat aastat järjest.

Jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad kogu Eestis üle 800 vabatahtliku, kes aitavad kahe päeva jooksul kauplustes toidukogumisaktsiooni läbi viia. Kogutud toidukaup transporditakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus see vabatahtlike abil ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalastes toiduabipakkides allpool toimetulekupiiri elavatele peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles