Valitsus kuulutas välja 669 reservväelase õppekogunemise

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus kuulutas 669 reservväelasele välja korralise lisaõppekogunemise.
Valitsus kuulutas 669 reservväelasele välja korralise lisaõppekogunemise. Foto: Elmo Riig

Valitsus pidas erakorralise e-istungi, et kuulutada 669 reservväelasele välja korralise lisaõppekogunemise 6.–10. detsembrini. Kutsed reservis olevatele inimestele saadab kaitsevägi.

Kaitseväe juhataja on teinud ettepaneku kutsuda lisaõppekogunemisele 1. mehhaniseeritud jalaväebrigaadi 13. mehhaniseeritud jalaväepataljoni. Reservväelaste kogunemiskohaks on kaitseväe Jõhvi linnak, kuhu kutse saanutel tuleb ilmuda tänase päeva jooksul.

«Soovin ette tänada kutsele vastavaid reservväelasi, nende tööandjaid, pereliikmeid ja lähedasi mõistva suhtumise eest. Kutsutute osalemine õppekogunemisel on äärmiselt tähtis,» ütles peaminister Jüri Ratas. «Lisaõppekogunemine võimaldab Eestil kontrollida, kas oleme valmis vajadusel kiiresti riigikaitset tugevdama. Julgeolek ei teki iseenesest, seepärast peab korraldama ka rahuajal regulaarselt õppusi, et säilitada kiirreageerimisvõime alates vabariigi valitsusest kuni formeeritavate üksusteni.»

Kaitseminister Jüri Luik nentis, et kuigi riik maksab õppekogunemisele tulevale reservistile hüvitist, on töötaja palgavahe kompenseerimine või siis säilitamine õppekogunemise ajaks märkimisväärseks panuseks ning eeskujuks teistele. «Soovin tunnustada kõiki tööandjaid, kelle mõistev suhtumine oma inimeste osalemisele õppekogunemistel on äärmiselt tähtis. Hea spetsialisti mõnepäevane töölt eemalviibimine võib nii mõnelegi ettevõttele olla parajaks väljakutseks, kuid sellega annate väärtusliku panuse vaba Eesti arengule.»

Riigikaitseseaduse järgi võib valitsus kokku kutsuda lisaõppekogunemise, mis võimaldab erinevalt tavalisest õppekogunemisest harjutada ja kontrollida kaitseväe reservüksuste lahinguvalmiduse saavutamist kiirendatud korras, ilma 120-päevase etteteatamiseta. Samuti annab lisaõppekogunemise korraldamine võimaluse harjutada sõjalise valmisoleku otsustusprotsessi valitsuse tasemel. Üksuste erakorralist kontrolli praktiseeritakse ka teistes riikides. Lisaõppekogunemisega seotud kulu kantakse kaitseministeeriumi valitsemisala eelarvest.

Reservis olevad inimesed saavad kontrollida, kas nemad on lisaõppekogunemisele kutsutute seas, riigiportaali www.eesti.ee riigikaitse rubriigis kaitseväekohustuslaste registrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles