Galerii. Viljandi mattus lumme, teed Lõuna-Eestis on ohtlikud

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva õhtul Viljandis maha sadanud paks lumekiht pakub muinasjutulist vaatepilti, kuid teeb tublisti peavalu autojuhtidele.
 

"Nad nii suure kiirusega tulid," selgitasid kaks neiut Viljandi lossimägedes, kuidas lumest jänes, karu ja põder puu otsa sattusid. Nende lumised käed reetsid siiski, et ju said loomad ronimisel veidi abi.

Veidi eemal tegid kaks naist pilti suure valge koeraga ja hoolimata sellest, et kell hakkas juba 23 lähenema, võis tõelist talveilma nautivaid jalutajaid näha teisigi.

Samal ajal saatis politsei laiali hoiatuse, mille järgi on lumesadu Lõuna-Eestis teed kohati ohtlikult libedaks muutnud ning harjumuspärasest keerulisemad ilmaolud on juba jõudnud kaasa tuua inimkannatanutega liiklusõnnetusi. Nimelt laekus pisut enne kella 21 häirekeskusele teade liiklusõnnetusest Tartu vallas, Tallinn-Tartu maanteel, kus kokku põrkasid kaks sõiduautot ja veok. Õnnetuses osales kokku viis inimest, neist üks laps. Kiirabi viis kaks kannatanut haiglasse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets rõhutas, et turvaliseks liiklemiseks ja avariide vältimiseks tuleb sõidukijuhtidel kohandada oma sõidumaneer praegustele ilma- ja teeoludele vastavaks. "Sõidukiirus olgu pigem madalam, pikivahe piisav ja äkilisemad manöövrid tuleks üldse ära jätta," soovitas operatiivjuht.

Kokku on õhtu toonud Lõuna-Eestis seni üle kümne liiklusõnnetuse, neist enamus on siiski piirdunud pigem plekimõlkidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles