Viljandi käsipallurid pidid finaalis alla vanduma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikafinaal Põlva Serviti versus Viljandi.
Karikafinaal Põlva Serviti versus Viljandi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Põlva Serviti jätkab valitsemist Eesti käsipallirindel: pühapäeval kaitses ta edukalt mullust karikavõitu ja tõusis 11 trofeega edukaimaks klubiks Eesti karikasarjas. Kehra spordihoones asetleidnud finaalmängus alistas Serviti kindlalt, 34:23 (17:8) Viljandi HC.

Paari võrdse alguseminuti järel ja 1:1 seisul tõrjus Viljandi väravavaht Rasmus Ots Henri Sillaste karistusviske, kuid hoopis Serviti sai sellest mängulusti juurde ning oli peagi 5:1 ees. Viljandlased eksisid palju söötudega ja nagu päev varem, valmistas põlvalaste agressiivne kaitse vastastele suurt peavalu. Viljandi pidi hakkama saama ilma veteranist paremsisemise Kristo Järveta, kel laupäeval viga saanud hüppeliiges mängida ei lubanud.

Robert Lõpp tabas kaks korda ja vähendas kaotusseisu 3:5-le, ent siis paukus Serviti püss mitmeraudselt. 5:0 spurdi järel juhtis ta juba 10:3. Vaheajaks kasvas edu veelgi ning puhkepausile mindi seisul 17:8. Vahe võinuks suuremgi olla, kui Rasmus Ots poleks teinud hulka tähtsaid tõrjeid.

Robert Lõpp ja Martin Allikalt alustasid teist poolaega vahe vähendamisega, kuid Hendrik Varul vastas omalt poolt kahe tabamusega ning 35. minutiks oli Serviti edu juba kahekohaline, 21:11. Oluliselt mängupilt enam ei muutunud, vahe kõikus kaheksa ja 12 värava vahel ning lõpuvileks säras tablool Serviti 34:23 võit.

Servitist sai käe valgeks tosin meest, neist Henri Sillaste seitse, Anatoli Tšeslov kuus ning Hendrik Varul ja Roman Aizatullov neli korda. Viljandi poolelt viskas Robert Lõpp seitse ja Kristjan Koovit neli väravat. Põlvalased tõusid 11. karikavõiduga rekordiomanikuks, HC Kehra jäi kümne võidu peale.

«Emotsioonid on väga head: suurepäraselt õnnestunud nädalavahetus,» rõõmustas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Karikas jääb teist aastat järjest meie valdusse. Eks see oli muidugi ka eesmärk. Väga tubli töö kõigilt. Olen eriti rahul meeskondliku kaitsega ja mängudistsipliinist kinnipidamisega.»

Pronksimängus põgenes HC Kehra  /Horizon Pulp & Paper kiirelt mitmeväravalisse eduseisu ning käest seda ei andnud. HC Viimsi / Tööriistamarket alistati 39:29 (19:12). Kaspar Lees viskas võitjatele kümme, Abdel Djalil Machou kaheksa ning Martin Nerut ja Nikita Jermaševitš kuus väravat. Kaotajatest olid resultatiivsemad Aleksander Oganezov üheksa, Tarmo Ulla kuue ja Otto Karl Kont nelja tabamusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles