FILMIARVUSTUS. Väga hästi masendav

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandinaavia päritolu ameeriklased on Stalini kutsel sotsialismi ehitama tulnud.
Skandinaavia päritolu ameeriklased on Stalini kutsel sotsialismi ehitama tulnud. Foto: Forum Cinemas

Ühte ma teile ütlen: kuramus küll, ärge lugege enne kinno minekut filmide tutvustusi! Mina jälle lugesin. Lugesin ja väsisin poole lugemise pealt juba nii ära, et tekkis soov ekspeditsioon käntseldada. Üks mees tuli ühest kohast, elas teises kohas, sattus kolmandasse, elas seal kellegi teisega, tuli tagasi ... Kusagil olid ameeriklased, siis soomlased ja ega venelasedki tulemata jäänud. Ikka Stalin, kolhoosid, valu, äng, surm ja lootusetus. Joppenbuhh!

Praegu on kogu maailm niigi must kui keldrinurka visatud kivisüsi. Kaamos on inimestele silmini pähe tõmmatud ja ühest punktist teise liigutakse ohete jõul. Milleks peaks tahtma veel sellise süžeega filmi vaadata? Aga no taheti. Filmi «Igitee» esilinastusele Viljandi kinno oli tulnud tubli paarkümmend enesepiitsutajat.

Et film on kolme riigi, Rootsi, Soome ja Eesti ühistöö, siis kannatas kenasti teist korda ära väsida sissejuhatavate tiitrite ajal. Tootjate logod ja toetajate logod ja toetajate toetajate logod ja ... Aga ühel hetkel hakkas asi ise peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles