Armuturgur ja ebamaiselt kaunis mõttetu pill aitavad orkestril sündida

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase orkestri repertuaarist moodustab arvestatava osa eesti rahvamuusika, kuid aukohale kerkib Mulgimaa rahvamuusika. Põhituumik orkestri moodustamiseks on juba olemas ning kandev roll on Karksi-Nuia muusikakooli ansamblil Lõõtsavägilased, kus lööb kaasa ka Margus Põldsepp.
Tulevase orkestri repertuaarist moodustab arvestatava osa eesti rahvamuusika, kuid aukohale kerkib Mulgimaa rahvamuusika. Põhituumik orkestri moodustamiseks on juba olemas ning kandev roll on Karksi-Nuia muusikakooli ansamblil Lõõtsavägilased, kus lööb kaasa ka Margus Põldsepp. Foto: Marko Saarm

Juba aastaid õhus olnud plaan luua Mulgimaa noorteorkester on jõudnud tegudeni. Tuleb aga tõdeda, et kui pillimängijaid Mulgimaal jagub, siis pille võiks rohkem olla. Loodav orkester ootabki nüüd pillide soetamiseks tuge ühisrahastusplatvormis Hooandja.

Oma tarka nõu ja tummist jõudu on kollektiivi asutamise juures jaganud  ansamblid Metsatöll ja Lõõtsavägilased, EV100 suurprojekt «Igale lapsele oma pill», Bauhof ning plaadifirma Universal Music Baltics.

Plaan ei tekkinud tühja koha peale. Orkestri loomise eestvedajate kinnitusel on Mulgimaa muusikakoolidel Abjas, Karksi-Nuias, Tarvastus ja Tõrvas juba rohkem kui kümne aasta pikkune traditsioon teha ühiseid kontserte ja esinemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles