Viljandimaal on suure lume tõttu enim elektrikatkestusi

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kella 12 seisuga on Viljandis 1003 rikkelist elektrivõrgu katkestust.
Kella 12 seisuga on Viljandis 1003 rikkelist elektrivõrgu katkestust. Foto: Elektrilevi

Täna öösel Eestis maha sadanud paks lumevaip on kaasa toonud suure hulga elektrikatkestusi. Enim on tugev lumesadu mõjutanud Viljandimaad, kus praegu on üle tuhande majapidamise elektrita.

Elektrilevi pressiesindaja Peeter Liik sõnas, et lumi on puudele langenud ja puud on omakorda mitmetes kohtades liinidele langenud. «Praegu on selline huvitav olukord, et lund tuleb kõvasti juurde ning maapind on samas pehme ja märg. See soodustab seda, et puud kipuvad kergemini liinidele langema,» rääkis ta. «Tundub, et lumesadu on Viljandimaal kõige tugevam, seetõttu on rikkeid ilmselt Viljandimaal ka kõige rohkem.»

Pressiesindaja sõnul püüab Elektrilevi võimalikult kiirelt voolu tagasi tuua. «Brigaadid on piirkondades väljas, kõigiga tegeldakse ja üritame elektri võimalikult kiirelt taastada,» ütles ta.

Keskpäeval oli Viljandis 1003 rikkelist elektrivõrgu katkestust. Samal ajal näiteks Harjumaal oli katkestusi 214, Raplas 736 ja Tartus 197.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles