Juhtkiri. Küsima peab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Arvamusi on alati erinevaid, kuid eilne meediaruum ei kihanud majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile mõeldud üleskutsetest võtta poliitiline vastutus ja tagasi astuda. Kui kihanuks, siis loomulikult seepärast, et tema elukaaslane, suure toiduainetööstuse HKScan Estonia vallandatud eksjuht Teet Soorm peeti tööandja tagant varastamise ja rahapesu kahtlustusega kinni.

Kuid nagu juba öeldud, siis midagi sellist eile polnud. Mitu erapooletut sõnavõtjat tõdes ajakirjanduse vahendusel hoopis, et ministri hurjutamine oleks vähemalt esialgu selge ülepakkumine.

Seetõttu jääb pisut arusaamatuks, millisest ründamisest kõneles Simsoni erakonnakaaslane, peaminister Jüri Ratas, kui ta teatas eile keskpäeval: «Kadri Simson on olnud väga tugev majandus- ja taristuminister. Ta on teinud oma tööd alati professionaalselt, ausalt ja täie pühendumusega. Tema alusetu seostamine antud kahtlustusega oleks ründamine läbi eraelu. See on alatu ning poliitilisse kultuuri sobimatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles