Tugeva käega juunior pressis endale tiitli

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrade Erki Eirandi (vasakul) ja Tanel Räästa käesurumises jäi peale Eirand, kes Tallinnas juunioride seas Eesti meistriks pärjati.
Sõbrade Erki Eirandi (vasakul) ja Tanel Räästa käesurumises jäi peale Eirand, kes Tallinnas juunioride seas Eesti meistriks pärjati. Foto: Erakogu

Läinud laupäeval peeti Tallinnas kolmandaid Eesti käesurumise meistrivõistlusi. Esimest korda kavas olnud juunioride mõõduvõtul sai viljandlane Erki Eirand esikoha ja Tanel Räästas oli kolmas.

Eesti alla 18-aastaste ehk juunioride käesurumise meister alistas Tallinna mõõduvõtul konkurendid nii vasaku kui pareama käega surumises.

Erki Eirand kõneles, et oli meistrivõistluste infot märganud võrdlemisi juhuslikult mõni kuu varem Facebookis ja et ta on nagunii igapäevane jõusaalis rassija, otsustas ta koos sõber Tanel Räästaga proovida.

«Pärast info märkamist tegime jõusaalis kätele suuremat koormust, muidu oleme ikka üldist treeningut teinud,» kõneles meistriks tulnud noormees oma valmistumisest tiitlivõistluste tarvis.

Varem usinalt Viljandi spordikoolis võrkpallitreeningutel käinud, ent erinevatel põhjustel nendest loobunud Eirand raliseerib nüüd oma sportlikke ambitsioone Leola maja jõusaalis, kus ta oma sõnul käib nädalas viis kuni kuus korda.

«Eks mullegi tulnud võit teatud üllatusena – enne võistlust ei osanud ju suurt midagi oodata,» kõneles Eirand ning lisas, et sportlikke sihte ja plaane tal käesurumisega tegelikult pole, ent kindlasti kavatseb ta end mõnel võistlusel proovile panna ka edaspidi.

Esimest korda Eesti meistrivõistlustena peetud juunioride käesurumise tiitlite jagamisel osales noorteklassis viis kanget meest. Erki Eirandi järel sai teise koha Vaimar Ilumets Kohilast.

Eesti käesurumise meistrivõislusi korraldas Estonian Arm Wrestling Club, mis koondab endas suurt osa käesurusmisspordi entusiaste.

Juunioride meistrivõistluste videokokkuvõtet parema käega surumises näeb siin.

Vasaku käega surumise võistluste paremad palad on nähtavad siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles