Juhtkiri. Mulgid teevad rehepappi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Uues Mulgi vallas valimised võitnud Abja vallavanem Peeter Rahnel saab omavalitsusjuhi ametis jätkata, kusjuures senisest palju priskema, 3300-eurose kuupalga eest. Haldusterritoriaalne üksus on muidugi ka varasemast hoopis suurem, kuid talle on seal toeks koguni neli abivallavanemat.

See kõik ei kõla just halvasti ega ülekohtuselt. Kuid võta näpust! Suure tõenäosusega üheks abivallavanemaks saav praegune Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg leiab, et sellest üksi jääks väheks. Õigluse saavutamiseks tuleb tema arusaamist mööda Rahnelile maksta peaaegu 23 000 eurot hüvitist. Tänasest lehest võib lugeda, et ilmselt Mulgi vallavolikogu nii ka otsustab.

Tuleb muidugi tähele panna, millega Tamberg seda põhjendab. Nimelt sellega, et näiteks tema saab aastapalga jagu kompensatsiooni. Seadus näeb ette, et säärase hüvitise saavad kõik need vallajuhid, kes selles ametis ei jätka. Mulgid kavatsevad aga astuda sammu kaugemale ja suunas, mis ei lähe haldusreformi tüürinud ministeeriumi nõuniku sõnul seaduse mõttega kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles