Ugalas algasid «Hipide revolutsiooni» proovid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hipide revolutsiooni» ettevalmistus on alanud. Proovis Andres Tabun, lavastaja assistent ja tõlk Jekaterina Burdjugova ja lavastaja Juri Kvjatkovski.
«Hipide revolutsiooni» ettevalmistus on alanud. Proovis Andres Tabun, lavastaja assistent ja tõlk Jekaterina Burdjugova ja lavastaja Juri Kvjatkovski. Foto: Heigo Teder

​Ugala teatri ja teatriühenduse R.A.A.A.M. koostöölavastus «Hipide revolutsioon» jõudis proovisaali. EV100 sarja «Sajandi lugu» kuuluv lavastus käsitleb Eesti 1970. aastaid. Venelastest lavastusmeeskonna on kokku pannud Märt Meos.

«Hipide revolutsiooni» autor on Mihhail Durnenkov, lavastaja Juri Kvjatkovski, kunstnik Oksana Peretruhhina (Venemaa teatripreemia Kuldne Mask 2017. aasta nominent) ja kostüümikunstnik Aleksei Lobanov, kes kõik on Vene teatri hinnatud tegijad. Esietendus on 3. veebruaril Ugala suures saalis.

Lavastus räägib Nõukogude Eesti hipidest, kes otsustavad minna kukutama kurjuse kantsi Nõukogude Liitu. Selle aluseks on Vladimir Wiedemanni teosed «Maagide kool» ja «Püha Kaljukitse radadel» ning Eesti ja Nõukogude hipide mälestused. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Ugala trupp ning peaosalist Lennonit kehastab Ott Aardam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles