Lastepargil on 200 häält täis

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastepark Viljandis
Lastepark Viljandis Foto: Marko Saarm

Üks Viljandi kaasava eelarve ettepanek sai paar päeva enne rahvahääletuse lõppu 200. toetushääle ja täitis sellega võitjaks kuulutamise tingimuse. Teiste ideede häältesaak jääb kaugele maha.

Kella 11.30-ks oli ettepanek ajakohastada Lastepark kogunud 205 häält, samal ajal kui populaarsuselt järgmisel ideel rajada terviseraja äärde välijõusaal oli 94 häält.

Kaasava eelarve tingimused sätestavad, et võitjaks kuulutatakse idee, millel on vähemalt 200 häält ning mis kogub kõige enam poolehoidu. Hääletus lõpeb ülehomme, 30. novembril kell 23.45.

Tänavusel lõpphääletusel osalemise aktiivsus on jäänud mullusele mitu korda alla. Mäletatavasti käis toona tihe rebimine kahe idee, Uueveski oru jalgtee renoveerimise ja Kesklinna kooli staadionile kunstmurukatte paigaldamise vahel. Esimene kogus lõpuks 1057 ja teine 980 häält.

Ka ideid esitati tänavu eelmisest korrast märgatavalt tagasihoidlikumalt. Kui läinud aastal tehti 39 ettepanekut, siis seekord vaid 19. Liiatigi osutus suurem osa neist nõuetele mittevastavaks, mistõttu suunati neist lõpphääletusele kaheksa, ehkki rahva ette võib viia kuni kümme ideed.

Ettepanekutega saab tutvuda ja hääletada veebikeskkonnas Volis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles