Vaba mõte. Elu kingitus

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Selle nädala Eesti Ekspressis ilmunud lugu Rahvusringhäälingu nõukogu liikme, poliitikavaatleja Agu Uudelepa võitlusest vähiga liigutas paljusid. Uudelepal, kelle peres on mitu väikest last, on ajusiiretega kopsuvähk, mille vastu tundub aitavat üks uus, hirmkallis ravim. Haigekassa hüvitab selle maksumuse küll melanoomi raviks, kuid mitte kopsuvähi puhul, sest seal pole efektiivsus tõestatud.

Pärast nimetatud artikli ilmumist annetati vähiravifondile Kingitud Elu Agu Uudelepa ravi toetuseks ühe päevaga ligi 50 000 eurot. Selle eest saab too ravimit osta ligi aasta. 

Uudelepa juhtum pole kaugeltki ainuke, kui Kingitud Elu on kellegi elu päästnud või pikendada aidanud. Alles oktoobris kogus fond rekordilised 332 000 eurot, millest lõviosa oli annetatud seitsmeaastase Annabeli raviks. Annabeli ravim on samuti üüratult kallis, kuid haigekassa toest ei jäänud ta ilma krõbeda hinna tõttu, vaid seepärast, et ravim pole õigesse nimekirja kantud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles