Nelja meetri kõrguselt auku kukkunud mees: pean mitu kuud ratastoolis olema (3)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus Abja-Paluojal reoveepuhasti ehitusel.
Õnnetus juhtus Abja-Paluojal reoveepuhasti ehitusel. Foto: Marko Saarm

Abja-Paluoja ehitusplatsil nelja meetri kõrguselt betoonile kukkunud mees on Tartu haiglas ja ootab teist operatsiooni.

Teisipäeval kell 16.32 sai häirekeskus teate, et Abja-Paluoja linnas Põllu tänava ehitusplatsil kukkus tööline nelja meetri kõrguselt betoonauku. Päästjad kinnitasid ta kühvelraami külge ja kraana abil tõsteti ta august välja. 

Kiirabi viis kannatanu Viljandi haiglasse ning sealt edasi Tartu ülikooli kliinikumi. 

Sakala vestles haiglaravil oleva 42-aastase töömehega telefoni teel kolmapäeval. Ta ütles, et murdis kukkudes puusa- ja jalaluu. Valu oli tugev, aga teadvust ta ei kaotanud.

"Öösel oli puusaoperatsioon. Teine operatsioon ootab ees nädala pärast, paistetus peab alanema," rääkis mees. "Arst ütles, et kaks-kolm kuud pean olema ratastoolis. Aga kui kõik hästi läheb, saan jälle käima."

Nagu mees jutustas, oli tööpäev reoveepuhasti ehitusel juba lõppenud ning ta läks ära võtma prožektorit. Tuli pimestas ning ta ei näinud selle ees olevat auku ehk rajatava reoveepuhasti mahutit, vaid arvas hoopis teadvat, et see on teisel pool prožektorit.

"Ma ei oska öelda, kui kaua ma augus olin, võib-olla paarkümmend minutit. Põhjas oli mõne sentimeetri jagu vett," lausus mees. "Olen aga rahul päästeteenistuse ja kiirabiga. Nad tegutsesid operatiivselt."

Abja-Paluojal reoveepuhastit ehitava aktsiaseltsi Valmap Grupp projektijuht Aare Seemen ütles, et objektil olid turvanõuded täidetud ja töötajad instrueeritud.

"Praegu võib arvata, et õnnetus juhtus ettevaatamatuse ja rumala juhuse tõttu," lisas ta. "Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud firmasisene uurimine."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles