Politsei kutsub helkurikõnnile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. novembril on kavas ligemale üks tund vältav helkurikõnd.
24. novembril on kavas ligemale üks tund vältav helkurikõnd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Korrakaitsjate ja kohalike elanike ühise helkurkõnniga 24. novembril teadvustatakse pimedal ajal enda nähtavaks tegemise vajalikkust.

Lõuna prefektuuri politseikapten Rainer Rahasepp ütles, et neljandat aastat korraldatav kõnd toob kokku külakogukonnad, sõpruskonnad ja teised aktiivsed inimesed, kes on enda nähtavaks tegemisel teistelegi eeskujuks. Ühtlasi on inimesed helkurikõnnil osalemisega andnud oma panuse teiste jalakäijate nähtavaks tegemiseks.

«Igal aastal satub liiklusõnnetustesse kümneid helkurita jalakäijaid, kellest osa paraku hukkub. Inimelu on aga liiga kallis hind ükskõik milliseks õppetunniks. Seepärast kutsumegi kogukondi üles eeskujuks olema ja abivajajaid nähtavaks tegema,» ütles politseikapten.

Maanteeameti ennetustöö ekspert Kai Kuuspalu tõdes, et ohutum ja stressivabam liiklus algab liiklejate enda käitumisest, nende omavahelisest suhtlusest, üksteise märkamisest ja arvestamisest.

Lõuna-Eesti linnades ja külades korraldatav helkurikõnd saab alguse 24. novembri õhtupoolikul ning vältab tunni jagu. Politseile ja abipolitseinikele oodatakse appi kõiki noori ja vanemaid, kes hoolivad kodukandi liiklusturvalisusest.

Viljandimaal algab helkurikõnd reedel, 24. novembril kell 17 järgmistes paikades.

  • Suure-Jaani gümnaasium (kontakt elerin.tetsmann@politsei.ee)
  • Tarvastu gümnaasium (onnela.kova@politsei.ee)
  • Viiratsi Konsum (margus.mitt@politsei.ee)
  • Kitzbergi gümnaasium Karksi-Nuias (viktoriakopp000@gmail.com)

Info helkurikõnnist «Helkuriga sõbraks» on leheküljel www.fb.com/lounaprefektuur ning põnevaid võimalusi enda nähtavaks tegemiseks leiab leheküljelt www.silmapaistev.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles