Paala järve settekoristus lükkub edasi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu Paala järve veetaset alandama ei hakata.
Esialgu Paala järve veetaset alandama ei hakata. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsusel tekkis mõte puhastada Paala järve äär setetest, kuid olude tõttu lükkub selle elluviimine teadmata kaugusesse.

Viljandi majandusameti hangete peaspetsialist Kaidi Braun ütles, et kaldaala puhastamise idee tõusis päevakorda plaaniväliselt, kui järveäärse sajuveetrassi ehitamise käigus käis töövõtja välja idee alandada kaevetööde ajaks järve veetaset.

«Nii saanuks mõistlikkuse põhimõttest lähtudes tabada ühe hoobiga kaks kärbest ehk lahendada ühe veealandamisega kaks probleemi. Nii avanenuks hea võimalus kaldaäärne ala umbes kolme meetri ulatuses setetest ja veetaimestikust puhastada,» rääkis Braun. «Meil oli töövõtja leidmiseks juba hangegi korraldatud, aga tekkis ootamatu takistus: veetaset ei saa alandada regulaatori tehnilise rikke tõttu. Õigem oleks öelda, et aeg oli teinud oma töö ja headele kavatsustele oli selleks korraks kriips peale tõmmatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles