Viljandimaa kogukonnad osalevad ühisnädala tegevustest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi inimesi oodatakse piparkoogiküpsetamise talgutele Viljandi ühendustesse
Viljandi inimesi oodatakse piparkoogiküpsetamise talgutele Viljandi ühendustesse Foto: uhisnadal.ee

Viljandimaa Arenduskeskus koos Viljandimaa ühingute ja kogukondadega korraldab Viljandimaal üle-eestilist ühisnädalat, mille kestel tutvustatakse kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda.

Pühapäeval alustati Kolga-Jaanis heategevusliku ettevõtmisega, kus küpsetati piparkooke, mis peagi viiakse piirkonna üksi elavatele eakatele. Nagu ütles üks sealne eestvedaja Ulvi Tatar, seob koostegemine kogukonda, tekitab mõnusa õhkkonna ja annab turvatunde, vahendas Viljandimaa Arenduskeskuse kodanikeühenduste konsultant Jaanika Toome.

Nädala jooksul saavad maakonnas teoks kohtumised ja töötoad, mida kogukonnad ise korraldavad. Kõik sündmused on huvilistele avatud. Teisipäeval kohtuvad Kõpus Põhja-Sakala valla mittetulundusühingud, et omavahel tuttavaks saada ning pidada plaani, kuidas näeksid ühendused koostööd uue ja suure vallaga. Kolmapäeval saavad Abjas kokku kohalikud ning Karksi ja Mõisaküla eakad, kes valmistavad nii endale kui teistele helkureid ning peavad koostööplaane.

Ühisnädala tegevused jätkuvad järgmisel nädalal, kui Viljandi inimesi oodatakse piparkoogiküpsetamise talgutele Viljandi ühendustesse. Aktsiooni moto on «Koostegemine annab hea meele, energia ja päikese siia sompus sügisesse». Ühiselt tehtud piparkoogid soojendavad hooldekodudes elavate eakate ja haiglas viibivate laste südameid. Rohkem infot selle kohta siin

Reedel, 24. novembril on Viljandis pärimusmuusika aidas Viljandimaa kodanikuühenduste tänupäev, kus tänatakse kõiki tublisid ühendusi ja nende sõpru.

Ühisnädala ettevõtmiste kohta saab infot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles