Kui palju maksavad 500 pakirobotit?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto on tehtud Walmarti esimese pakiroboti ees ajal kui see oli katsetamisel Walmarti kaupluses number 1 ehk linnas, kus asub ettevõtte peakontor. Cleveroni juhi Arno Kütiga kätleb fotol nende Põhja-Ameerika esindaja Bell and Howelli president Ramesh Ratan.
See foto on tehtud Walmarti esimese pakiroboti ees ajal kui see oli katsetamisel Walmarti kaupluses number 1 ehk linnas, kus asub ettevõtte peakontor. Cleveroni juhi Arno Kütiga kätleb fotol nende Põhja-Ameerika esindaja Bell and Howelli president Ramesh Ratan. Foto: Erakogu

Viljandi üks edukamaid ja tõenäoliselt kõige tuntum ettevõte Cleveron loodab järgmisel aastal jõuda 30 miljoni euro suuruse käibeni. Selle peaks neile tagama juba ainuüksi leping USA kauplusteketiga Walmart.

Kui  president Kersti Kaljulaid novembri algul Cleveronis käis, sõnas ettevõtte tegevjuht Andres Liinat presidenile korraldatud esitlusel, et pakiroboteid müüakse praegu hinnaga 68 000 eurot. Walmart on teatanud, et vajab neid järgmisel aastal 500, ning juba see leping peaks tagama Viljandi ettevõttele soovitud käibe.

Lisaks teeb aga Cleveron iga päev ka pakiautomaate, mis maksavad paar tuhat eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles