Sajab lörtsi, teed võivad muutuda libedaks

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelörts
Lumelörts Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis sajab lörtsi ning ilmaprognoosi kohaselt ööl vastu esmaspäeva lörtsisadu jätkub ja teedel suureneb libeduseoht.

Õhtul on oodata temperatuuri langemist nulli ümbrusesse, öösel mõnel pool ka miinuspoolele, mistõttu hakkavad märjad teepinnad jäätuma.

Eelolev nädal kostitab iga päev sajuga, kuid kolmapäeval pilvisus hõreneb ja siin-seal tuleb päikegi välja.

Ilmateenistuse teatel on teisipäeva öösel pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lörtsi või lund, saartel ka vihma, sadu esineb peamiselt rannikul. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on –4 kuni +1 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lörtsi ja vihma, sadu on peamiselt rannikul. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Kolmapäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Peamiselt rannikul sajab kohati vähest lörtsi või lund. Puhub muutlik tuul 1–7 m/s. Külma on 1–7 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Peamiselt rannikul sajab kohati vähest lörtsi või lund. Puhub kagutuul 3–9 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni –3, saartel kuni +3 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Puhub kagutuul 5–10, rannikul iiliti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni –6, saartel kuni +3 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves ilm. Lume- ja lörtsisadu levib läänest itta, saartel sajab ka vihma. Puhub kagutuul 5–12, rannikul iiliti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on –2 kuni +2, saartel kuni +6 kraadi.

Neljapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul rahulik. Rannikualadel võib kohati lund ja lörtsi sadada. Õhutemperatuur on 0 kuni –5, kuid selgema taeva all võib termomeetrinäit sisemaal veel paari kraadi jagu madalamale langeda. Päeval suureneb mere poolt madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni –3, meremõjuga rannikul kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles