Võrgupidu Viljandis: toidupoodi minejad piidlesid kümneid arvutimängureid (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uku keskuse avar koridor täitus täna laudaderiviga ja toidupoodi minejad piidlesid üllatunult neljakümmet arvutimängu keskendunud noort.

Uku keskuse võrgupidu on teadaolevalt esimene Viljandi kaubanduskeskuses korraldatav sedalaadi kokkusaamine. 

Lisaks arvutimängu mängijaile pakuvad võistluse korraldajad ka pealtvaatajatele põnevat tegevust. Saab mängida retromänge, istuda rallitooli ning tunda end ralliauto juhina, õppida võrgukaablite tegemist ning kiiruse peale RJ45 otsa paigaldada ning proovida mänge virtuaalreaalsuses.

Korraldusmeeskonna liige Mikk-Mihkel Vaabel ütles, et huvi «InterLAN: Uku tuuri» vastu oli mängijate hulgas elav ning kohad täitusid kolme päevaga.

Mängijaid on Viljandi linnast ja maakonnast ning Valgast ja Tartust.

«InterLAN: Uku tuuri» nime kandeva peo mõte on näidata võistlushimuliste mängurite kirge oma spordiala vastu ja anda aimu sellest, mis toimub 8.–10. detsembrini Viljandis ja Vana-Võidus, kui leiab aset võrgupidu «interLAN 2017».

Mikk-Mihkel Vaabel kirjeldab, et võrgupeo nime kandev ühine arvutimängu mängimise võistlus on noortele hea põhjus kodust välja tulla ja kohtuda teiste selle ala harrastajatega. 

"Võrgupeol pole sugugi haruldane, et neljaliikmelise meeskonna liikmed on koos mänginud juba päris kaua, ent pole kordagi reaalselt kohtunud," ütleb Vaabel.

Võrgupeole tuleb iga võiskond oma arvuti, kuvari, klaviatuuri ja kõrvaklappidega. Korraldajate poolt on laud, elekter ja internetiühendus.

Mikk-Mihkel Vaabel selgitab, et kuna arvutid vajavad mängimiseks kiiret internetti, siis on võrgupeo tarbeks toodud Uku keskusesse võimas internetikanal, mis ületab oma oma võimsuselt kogu keskuse igapäevase netitarbimise.

Võrgupeo korraldusmeeskonda annavad suure panuse kutsekooli õpilased, kes omandavad võrgupeo tehnilise ülesseadmisega väärtuslikke kogemusi ja teadmisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles