Viljandi otsib rahvusvahelistele hansapäevadele fotokunstnikku

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Viljandi linnale
Vaade Viljandi linnale Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linn otsib fotokunstnikku, kelle tööd saata 38. rahvusvahelistele hansapäevadele Rostocki, mis kestavad 21. – 24. juunini. Varem välja kuulutatud konkursi tähtaega pikendatakse 27. novembrini.

38. Rahvusvaheliste Hansapäevade teema on «Take Action!» ning sellega tähistatakse Hansalinn Rostocki 800. aastapäeva. Üheks hansapäevade programmi tipphetkeks on planeeritud linna südamesse paigutatud kaasaegne fotonäitus «Tuleviku linn» («Stadt der Zukunft – Future City»).

Fotograafe kutsutakse esitama töid teemal «Tuleviku linn», mis kajastab hansalinnade tulevikku. Väljavalitud töödest korraldatakse rahvusvaheliste hansapäevade ajal Rostocki kesklinnas näitus. Fotonäitus koosneb 10–15 fotograafi 20–25 tööst. Fotosid eksponeeritakse kahes merekonteineris ja suurtel tahvlitel linnaruumis. Mis on linnal pakkuda elustiili ja ühiskonna arenguks? Kas linna ajaloolist, esteetilist, funktsionaalset, ökoloogilist ja majanduslikku potentsiaali saab fotografeerida ja illustreerida? Need on «HANSEartWORKS 2018» põhiküsimused. Fotonäituse keskmeks on õpituba, kus iga külastaja ja osaleja saab koostada näitusel eksponeeritavatest fotodest oma kataloogi.

Kandideerima on oodatud Viljandis elavad ja tegutsevad fotograafid, kes valituks osutades on valmis sõitma Rostockisse ja osalema sealsetes õpitubades ning jäädvustama Viljandi delegatsiooni liikmena hansapäevade melu. Viljandi linn saab hansapäevade ajal tehtud fotode piiramatu kasutusõiguse.

Kandideerijal palutakse esitada järgmised dokumendid.

1) CV

2) 20–25 fotot teemal «Tuleviku linn» (JPG-fail, miinimum 1400 pikslit, faili nimi peab sisaldama foto nime). Fotod peab esitama kas mälupulgal Viljandi raekojas (Linnu tänav 2, Viljandi) või allalaaditava lingina.

3) Töö kontseptsiooni kirjeldus (maksimum 1800 tähemärki), mis peab sisaldama lähenemist teemale ja vormilist lahendust.

Töid hindab žürii, kes valib hiljemalt 29. novembril välja Viljandit esindava fotograafi ning esitab kandideerimisdokumendid Rostocki «HANSEartWORKSi» projektirühmale hiljemalt 1. detsembriks. Lõpliku otsuse, kelle töid oodatakse juunis Rostockisse, langetab sealne kuraator hiljemalt 28. veebruaril kõikide hansalinnade esitatud kandidaatide seast. Juhul kui valituks osutub Viljandi fotograaf, tasub Viljandi linn tema sõidu- ja ööbimiskulud.

Küsimustega võib pöörduda ja kandideerimisdokumendid palutakse saata e-posti aadressil kai.oja@viljandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles