Kultuuriakadeemia on pealinna mardilaada peakülaline

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardilaat Saku suurhallis on igal aastal palju publikut kokku meelitanud.
Mardilaat Saku suurhallis on igal aastal palju publikut kokku meelitanud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänasest pühapäevani peetakse Tallinnas Saku suurhallis mardilaata. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia on tänavuse laada peakülaline, tuues kaasa palju käsitööesemeid ja õpitube, aga ka pärimusmuusikud ja tantsijad. Reede õhtul on peaesinejad kultuuriakadeemia muusikaosakonna tudengid Rütmimardikad koos Jaan Pehkiga.

«Rahvusliku käsitöö osakonna kollektiiv on laadal olnud esindatud juba aastast 2000, aga sel aastal oleme tõepoolest kogu akadeemiaga peakülaliseks kutsutud. Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit on hea koostööpartner, kes väärtustab meie erialasid. Võib julgelt öelda, et oleme oma valdkonnas kvaliteedi etalon,» ütles kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili ja pärandtehnoloogia magistriõppe programmijuht Kristi Jõeste.

Rahvusliku käsitöö osakond pakub tavapärasest rohkem õpitube, mida juhendavad paralleelselt nii osakonna üliõpilased, õppejõud kui ka vilistlased. Näiteks saab valmistada käevõru, rätinukku ja tekstiilset rinnamärki, proovida masintikkimist ja nõelviltimist. Laupäeval kell 12.45 esitletakse osakonna ajakirja Studia Vernacula värsket numbrit ja pakutakse müügiks ka teisi rahvusliku käsitöö osakonna trükiseid.

«Esimest korda on mardilaada laupäeval  kavas võistlus »Käi ja koo!« ehk kudumisvõistlus, kus igal võistlejal tuleb kududes läbida etteantud rada,» rääkis Jõeste. «Ühe neljaliikmelise võistkonna kohta on üks kudumistöö, mida siis vahetuses järgmisele võistlejale edasi antakse. Teatevõistlusel hinnatakse kiirust ja kudumi kvaliteeti. Seda aitab korraldada rahvusliku tekstiili õppetöökoja meister ja õppejõud Astri Kaljus.»

Laupäeval esinevad Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusikud ja on avatud tantsuklubi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles