Nädalavahetusel peetakse Karksi-Nuias Läti pidu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sageli on Eesti või Läti tähtpäevade pidamiseks kasutatud Lilli piiripunkti, siis seekord peetakse lõunanaabrite auks pidu Karksi-Nuia kultuurikeskuses.
Kui sageli on Eesti või Läti tähtpäevade pidamiseks kasutatud Lilli piiripunkti, siis seekord peetakse lõunanaabrite auks pidu Karksi-Nuia kultuurikeskuses. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval tähistatakse Karksi-Nuia kultuurikeskuses juba teist aastat järjest lõunanaabrite lätlaste riigi aastapäeva. Ülehomme, 18. novembril saab Läti 99 aastaseks.

Kui eelmisel aastal näidati aastapäeva auks Karksi-Nuias mängufilmi «Riia kaitsjad», siis tänavu on plaanis tantsuõhtu, mida majas juba ehtsaks Läti peoks kutsutakse. Tantsuõhtule tuleb mängima läti ansambli Kolipri. Esinevad Juris Neretmiks ja Karksi rahvatantsurühma Samm Sassis vilistlased.

Kell 20 algaval peol, kuhu täna oli end kirja pannud juba 80 inimest, on ka viktoriin «Kes tunneb naabrit?».

Kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu sõnul küsimused küll eriti keeruled pole ja on abi, kui teada, mis on Läti pealinn. «Eestlase tasemel võiks ka läti keele oskust olla,» lisas ta ja rääkis, et on tähele pannud, et näiteks Ruhja poes oskavad müüjad kenasti öelda aitäh, tere või palun. «Siis meie üritame ka öelda paldies, lūdzu ja sveiks.»

Lisaks kohalikule rahvale võib peole oodata lõunanaabreid, sest kuulutused on ka seal ülevad. Samuti teadis Kannistu öelda, et külalisi tuleb Ruhja kultuurimajast ja linnavalitsuest. 

Järgmise aasta veebruaris, kui on Eesti riigi aastapäev, on eestlased oodatud külla Ruhja kultuurimajja, kus üheskoos peetakse maha Eesti pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles