Viljandis kogutakse tuleval nädalal kasutatud kraami

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana kaupluste keti eestvedamisel kogutakse Viljandis tuleval nädalal kasutatud rõivaid, jalatseid, mänguasju, kodutekstiili ja aksessuaare.
Humana kaupluste keti eestvedamisel kogutakse Viljandis tuleval nädalal kasutatud rõivaid, jalatseid, mänguasju, kodutekstiili ja aksessuaare. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Viljandis kogutakse Euroopa jäätmetekke vähendamise nädala puhul tulevast esmapäevast reedeni kasutatud rõivaid. Humana taaskasutuspoodide eestvedamiselt teoks saav aktsioon «Kapid korda!» on lisaks Viljandile veel Valgas ja Võrus. 

«Kindlasti on inimestel suur soov asju ära anda,» lausus Humana infojuht Mari-Helene Kaber ja rääkis, et seda oli näha juba siis, kui Humana kauplused veel rõivaid vastu võtsid. «Inimesed ei tahtnud riideid prügisse visata, vaid uuele ringile anda. Ma arvan, et keskkonnateadlikkus on aastatega kasvanud,» ütles ta. «Rõivaste uuele eluringile suunamine aitab ühelt poolt vähendada uute loodusressursside kasutuselevõttu, teisalt vähendab jäätmeteket.» 

Mis riietega teha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles