Noorelt-noorele-konverentsil osaleb ligi 300 õpilast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13 algab Sakala keskuses Viljandimaa Rajaleidja keskuse ja Viljandi Noorte Tugila eestvedamisel karjääriteemasid käsitlev noortekonverents «Üheskoos teineteise kõrval». Konverentsil räägivad enamasti noored oma kogemustest erinevates eluvaldkondades. 

Päeva alustab Viljandi gümnaasiumi abiturient Erko Sild, kes räägib isiklikest väljakutsetest ning kuidas neid ületada. Tartu ülikooli ajakirjandustudeng Maarja Evert heidab valgust läbipõlemise teemadele. Viljandimaa Rajaleidja keskuse juht Reet Nigol tähendas, et kui noortele sai esinemisettepanek tehtud, hakkasid nad sellest rõõmsalt kinni. 

Edasi kõneleb pikaaegne noorsootöö ja noorte ettevõtluse toetaja Kait Lukka üle Viljandimaa kokku tulnud noortele kuulajatele ettevõtlusest ja idufirma võimalustest. Üles astuvad ka 2016. aasta Eesti parim noorblogija Mariel Pähkel, kes paotab ust blogipidamise maailma, ning endine õpetaja, näitlejast maailmarändur Siim Maaten, kes mõtiskleb oma teekonna kujunemise üle. Lõppakordi annab Viljandimaalt pärit näitleja ja juuksur Lauri Pedaja, kes kõneleb kutseharidusest, unistamisest ja sihikindlusest.

Sellist noortekonverentsi korraldatakse teist aastat. Reet Nigol meenutas mullust kokkusaamist kui inspireerivat sündmust, mille järel tuli noortelt tagasiside, et nad said indu suurelt unistada ja seatud eesmärkide ja soovide nimel pingutada. «Kiiduväärne on õpilaste suur huvi nii konverentsi kui seal käsitletud teemade vastu,» sõnas Nigol, kes näeb ühe olulise edutegurina ka ürituse noorelt-noorele-kontseptsiooni. «Järelikult on meie maakonda sellist konverentsi vaja ning selle korraldamine koostöös Viljandi Noorte Tugilaga võiks muutuda traditsiooniks.»

Lisaks esinejate kuulamisele on võimalik tutvuda maakonna gümnaasiumide, kutsekoolide, töötukassa ja Viljandimaa Arenduskeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles