Juhtkiri. Sobitamise küsimus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Tänasest lehest võib lugeda sellest, kuidas ollakse kahe Viljandisse planeeritava ehitise vastu. Kui esiküljel juhatatakse sisse lugu, kuidas ühe viljandlase ja tema mõttekaaslaste hinnangul ei ole niinimetatud Centrum 2 ümbertehtud planeering linna vääriline, siis lehenumbri seest leiab artikli sellest, et Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhtide meelest rikuks nende ajaloolise villa kõrvale kavandatav modernne kortermaja ajaloolise terviku.

Väärib märkimist, et mõlemas loos avaldatakse arvamust, et ongi hea, kui sellistel puhkudel kaasa mõeldakse ja diskuteeritakse. Selle väitega jääb üle ainult nõustuda. Oleks väga kurvastav, kui kohalikud inimesed enda ümber sündiva suhtes nii ükskõiksed oleksid, et suud lahti ei teeks. Õnneks kohtab inimeste huvi Viljandis toimuva vastu aasta-aastalt üha enam.

Pealegi: mõlemal jutuks oleval juhul on plaanitava hoone sobivuse küsimärgi alla seadmine mõistetav. Oru tänavale kavandatava kortermaja puhul on selge, et see eristuks muust keskkonnast, Centrumi uus hoone tuleb aga linnaruumi sõlmpunkti, mistõttu on detailplaneeringu teritatud tähelepanu alla võtmine põhjendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles